Phju (och wow). Vilket år det blev. Vi på Refapp önskar god jul!

Digital referenstagning, Nyheter Emelie Dahl

Christmas card for Refapp Employees

Året som kännetecknades av en uppochnervänd tillvaro, hemmakontor, "ser ni min skärm nu?" och längtan till kontor. Men också utveckling och gemenskap. Vi är tacksamma att vi trots allt har vuxit i både antal kunder och medarbetare, expanderat till nya marknader och utvecklat digital referenstagning tillsammans med våra användare.

 

200 verksamheter inom offentlig sektor, rekrytering- och bemanningsbranschen samt bolag i en rad andra verksamhetsområden använder nu Refapp. Vi är glada att ha varenda en av er som väljer digital referenstagning med oss!

 

Vad har då hänt i Refapp under året? Här är ett litet urplock:

 

Vi integrerar vidare och har slagit oss samman med ett flertal ATS-system

Teamtailor, Visma Recruit, Workbuster, Jobylon, Ponty och LinkedIn Talent Hub har alla Refapp och digital referenstagning som en del i rekryteringsflödet. Och nu är vi i sluttampen med att lansera integrationer med ett antal till! Mer information om det rullar ut i våra kanaler i början på nästa år. Vi är peppade!

 

Refapp gör jobbet åt dig, per automatik

Många av våra användare nyttjar ett helt automatiskt flöde i sina digitala referenstagningar, från det att referensernas kontaktuppgifter begärs in från kandidaten, till att svaren sammanställs i referensrapporten. Referenserna läggs till i Refapp, och utskick av frågeformulär och eventuella påminnelser rullar ut under tiden du gör något annat av värde. Smidigt.

 

Få en säkrare referenstagning med BankID - och Vipps verifiering

Du kan nu välja att låta referenser verifiera sig med BankID, Vipps, LinkedIn eller Facebook.

 

Lösenordsskydda referensrapporten

Ett annat steg för att öka säkerheten i referenstagningsprocessen är att du kan lösenordsskydda referensrapporten, både när du delar den vi länk eller som nedladdad PDF. På så vis vet du att endast rätt mottagare av rapporten kan ta del av innehållet.

 

Växla mellan flera varumärken i kommunikationen med kandidater och referenser

Arbetar du i en verksamhet som använder flera varumärken är det enkelt att välja mellan dessa och på så vis anpassa kommunikation och grafisk profil för respektive referenstagningsprojekt.

 

Och en hel del annat.

 
 
 

Webinarserie om forskning och referenstagning

Under hösten har vi även kört en webinarserie på temat forskningen inom referenstagning och blivit gästade av en rad experter inom HR- och rekryteringsbranschen med vilka vi nördat ner oss i dessa intressanta ämnen:

Hemmahänget under jul och nyår lämpar sig perfekt för att grotta ner sig i ett ämne eller två. Trevlig titt! Och förresten, vi planerar för fler intressanta webinar under nästa år, har du önskemål om innehåll får du gärna höra av dig!

 

Nya kollegor, nya kontor och nya länder. Vi är taggade för 2021

Utöver att Refapp har vuxit med många nya funktioner under året så har vi ju också blivit fler medarbetare, kontor och användare. Vi är nu 9 glada Refappare på plats i Göteborg, Stockholm och Moss, Norge. Och vi ser fram emot ett händelserikt 2021! Tack för året som gått och för goda samarbeten.

Emelie Dahl
 

Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

Emelie, Content Marketing Manager & resten av gänget på Refapp