• Emelie Dahl

Digital referenstagning med Refapp och TalentechVi är oerhört glada att vi nu kan presentera vårt samarbete med Talentech som låter användare smidigt genomföra digital referenstagning från sitt vanliga arbetsflöde! Vi tog en digital kaffe med Maja Lindström, Chief Product Officer på Talentech, för att prata mer om vårt samarbete och hur processen ser ut!


Jättekul att vi nu kan gå ut med vår integration! Vad ser ni som det största värdet för era användare?

-Den stora fördelen med en integration är att man får ett effektivt arbetsflöde igenom rekryteringsprocessen, där man har överblick över alla kandidater och inte riskerar att missa något steg. I många organisationer vill HR sätta upp standardiserade processer för cheferna som rekryterar, för att säkerställa kvalitet, och det är bara möjligt med en integration, beskriver Maja.

-Refapp tillför ju dessutom ytterligare en nivå av effektivisering och kvalitetssäkring genom att referenstagningen i sig är standardiserad och tidseffektiv. Vem har inte varit med om ostrukturerade referenstagningar som inte ger något som helst beslutsunderlag? Med Refapp får man svar som går att jämföra med varandra i strukturerade rapporter.

Hur ser arbetsflödet ut för en användare i Talentech som ska genomföra sin referenstagning?

Att sätta igång referenstagning från vårt system är väldigt enkelt. Chefen eller rekryteraren markerar en eller flera kandidater och väljer att starta referenstagning och därefter rullar processen på automatiskt. Referensernas kontaktuppgifter begärs in från kandidaten och frågeformulär skickas ut. Under tiden kan man följa status, och efter att alla svar kommit in går det att se en rapport i vårt rekryteringssystem. Det är verkligen supersmidigt, avslutar Maja.

Vi håller med om att det är väldigt smidigt! Och vi ser fram emot att nu vara en del i att kunna erbjuda våra gemensamma användare en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen.


Hör av dig om du vill veta mer om hur digital referenstagning med Refapp fungerar i Talentechs rekryteringsystem!Om Talentech

Talentech grundades 2019 då fyra branschledande HR-tech bolag: HR Manager, ReachMee, Talmundo, och Webcruiter slogssamman. Under 2020 välkomnades även Irecommend och Weekli till gruppen. Talentech’s mål är att se till att våra kunder kan skapa sömlösa HR-processer med kandidaten och medarbetaren i fokus, från början till slut, på en central plattform. Vi tänker stort, med skalbara lösningar som stödjer alla steg i er talangförsörjningsprocess. Vi lägger stort fokus på detaljerna med personlighet och flexibilitet i åtanke. Med Talentech kan du bygga ditt egna HR-ekosystem, effektivisera er HR med automatisering och utvecklas för att möta morgondagens utmaningar.