A typical reference check for the recrui

Digital referenstagning

i offentlig verksamhet

Med Refapp är det enkelt att göra referenstagning som är effektiv, kvalitetssäkrad och professionell. En bättre upplevelse för dig, kandidaterna och referenserna. 

Web Samråd

Vad säger våra användare?

Kicki Olsson-Billing, Rekryteringsstrateg på Marks Kommun

"Vi tycker Refapp är klockrent! Det är enkelt att komma igång för nya användare, systemet är intuitivt och tack vare integrationen med Visma Recruit så får vi all information samlad på ett ställe"

Några av våra kunder

Över 200 kunder inom kommuner och myndigheter, rekrytering- och bemanningsbranschen samt bolag i en rad andra verksamhetsområden använder Refapp dagligen för sina referenstagningar. 

Digital referenstagning i 5 steg

Image by CoWomen

Tyckte du att det var lite kortfattat? 

Digital referenstagning med Refapp

- såhär funkar det

Det är dags för referenstagning i en av dina rekryteringsprocesser. 4 kandidater återstår och du vill ta minst 3 referenser på varje för att säkerställa att informationen du redan samlat in stämmer. Och kanske kan referenserna ge ytterligare insikter som hjälper dig ta ett mer träffsäkert beslut?

Börja i ditt ATS

I ditt ATS system väljer du steget för referenstagning.  Informationen om rekryteringsprojektet och kandidaterna skickas automatiskt till Refapp.

 

Med ett knapptryck i Refapp skickar du iväg förfrågningar till kandidaterna om att ange kontaktuppgifterna till sina referenser. 

Kandidaten skickar in sina referenser

Kandidaten fyller i kontaktuppgifterna och dessa läggs till i referenstagningsprojektet i Refapp. 

Frågeformulär skickas ut till referenserna

Så fort referenserna finns på plats i projektet skickas det kompetensbaserade frågeformuläret som du valt, automatiskt ut via mail och/eller sms. Swosh!

Referenser verifierar sig och svarar 

Referenserna svarar via sin dator eller mobil och du får notiser när svar kommer in.

 

Vill någon av referenserna hellre bli uppringd? Då bokar ni enkelt en tid som passar er båda via Refapps kalenderbokningsfunktion. Men du antecknar självklart direkt in i Refapp så att svaren finns smidigt till hands och tryggt samlade tillsammans med övriga referensernas svar.

Klart! Du får svaren samlade i en snygg referensrapport

Och voilà! Referensernas svar finns snyggt samlade i en referensrapport. som du laddar ner som PDF och skickar till rekryterande chef via en lösenordsskyddad länk. Gå igenom svaren, läs mönster i skattningarna och ta ett träffsäkert rekryteringsbeslut!

Integrer med ATS system

Med våre integrasjoner kan du enkelt iverksette og ha oversikt over din innhenting av referanser direkte i ditt ATS system.

Refapp i offentlig verksamhet

Flertalet verksamheter inom offentlig sektor använder digital referenstagning med Refapp och vi har en rad lösningar som passar särskilt bra för just er.

Dela referenstagningprojekt med kollegor 

När du skapat ett projekt i Refapp kan du bjuda in kollegor.  Detta gör det enkelt hjälpas åt i arbetet och se till att alla berörda får den information som behövs om status på referenstagningarna. 

Skapa egna frågor och frågemallar 

Skapa egna frågor och bygg egna frågemallar att använda själv eller dela med dina kollegor. 

Logga in med SSO

Logga in på Refapp med SSO för att öka säkerheten, förenkla onboardingen av nya användare och förbättra användarupplevelsen.

modern Office

Använd behörighetsnivåer

Sätt behörighetsnivåer på användningen i Refapp för att effektivisera arbetet och hålla ordning bland frågemallar och företagsinställningar när ni är många användare.

Gå kostnadsfria utbildningar

Vi håller löpande, kostnadsfria online-utbildningar i Refapp som nya och befintliga användare kan delta i för att komma igång på bästa sätt och optimera sitt nyttjande. 

Få snabb support

Vi är alltid tillgängliga via mail och telefon om frågor uppstår. Och vill du hellre söka svaren själv så finns ett fullproppat Hjälpcenter med supportartiklar och guidande videos. 

Högre validitet

Strukturerad och standardiserad referenstagning tar bort kognitiv bias, höjer validiteten och ger bättre beslutsunderlag.

Automatiserat

Begär in referensernas kontaktuppgifter från kandidaten och Refapp skickar därefter automatiskt ut frågeformulär. Svaren samlas i en snygg rapport att dela via länk. 

 referenssamtal om du behöver

Med Refapps kalenderbokningsfunktion kan du enkelt boka in ett telefonsamtal med referensen när det behövs. Anteckningar samlar du direkt in i Refapp och presenteras tillsammans med övriga svar.

 GDPR & Säkerhet 

All information lagras krypterat med högsta säkerhet. Informationen raderas automatiskt efter en given tid. Referenser verifierar sig via BankID, Facebook eller LinkedIn.

Vil du ha en demo av Refapp? Enten i et fysisk møte eller online. Ta kontakt så forteller vi gjerne mer!