A typical reference check for the recrui

Digital referenstagning

i offentlig verksamhet

Med Refapp är det enkelt att göra referenstagning som är effektiv, kvalitetssäkrad och professionell. En bättre upplevelse för dig, kandidaterna och referenserna. 

mockup_hanna_sve.png
Kicki%25202020_edited_edited.jpg

Kicki Olsson-Billing, Rekryteringsstrateg på Marks Kommun

"Vi tycker Refapp är klockrent! Det är enkelt att komma igång för nya användare, systemet är intuitivt och tack vare integrationen med Visma Recruit så får vi all information samlad på ett ställe"

Några av våra kunder

Solna (kopia)- resized.png

Över 400 kunder inom kommuner och myndigheter, rekrytering- och bemanningsbranschen samt bolag i en rad andra verksamhetsområden använder Refapp dagligen för sina referenstagningar. 

Digital referenstagning i 5 steg

Digital referenstagning i 5 steg (8).png
Image by CoWomen

Tyckte du att det var lite kortfattat? 

Digital referenstagning med Refapp-

såhär funkar det!

Börja i ditt ATS

I ditt ATS system väljer du steget för referenstagning.  Informationen om rekryteringsprojektet och kandidaterna skickas automatiskt till Refapp.

 

Med ett knapptryck i Refapp skickar du iväg förfrågningar till kandidaterna om att ange kontaktuppgifterna till sina referenser. 

Kandidaten skickar in sina referenser

Kandidaten fyller i kontaktuppgifterna och dessa läggs till i referenstagningsprojektet i Refapp. 

Frågeformulär skickas ut till referenserna

Så fort referenserna finns på plats i projektet skickas det kompetensbaserade frågeformuläret som du valt, automatiskt ut via mail och/eller sms. Swosh!

Referenser verifierar sig och svarar 

Referenserna svarar via sin dator eller mobil och du får notiser när svar kommer in.

 

Vill någon av referenserna hellre bli uppringd? Då bokar ni enkelt en tid som passar er båda via Refapps kalenderbokningsfunktion. Men du antecknar självklart direkt in i Refapp så att svaren finns smidigt till hands och tryggt samlade tillsammans med övriga referensernas svar.

Klart! Du får svaren samlade i en snygg referensrapport

Och voilà! Referensernas svar finns snyggt samlade i en referensrapport som du skickar till rekryterande chef eller kollega via en lösenordsskyddad länk. Gå igenom svaren, läs mönster i skattningarna och ta ett träffsäkert rekryteringsbeslut!

Arbeta med Refapp direkt

i ditt ATS

Med våra integrationer kan du enkelt initiera och överblicka dina digitala referenstagningar direkt i ditt rekryteringssystem. Vi har integrationer med bland annat Visma Recruit, Workbuster och Jobylon.

varbi-logga.png
Talentech_Logo_Peach_RGB.png

Samarbeta med kollegor 

När du skapat ett projekt i Refapp kan du bjuda in kollegor.  Detta gör det enkelt hjälpas åt i arbetet och se till att alla berörda får den information som behövs om status på referenstagningarna. 

Skapa egna frågor och frågemallar 

Skapa egna frågor och bygg egna frågemallar att använda själv eller dela med dina kollegor. 

Boka telefonsamtal vid behov

Med Refapps kalenderbokningsfunktion kan du enkelt boka in ett telefonsamtal med referensen när det behövs. Anteckningar samlar du direkt in i Refapp och presenteras tillsammans med övriga svar.

modern Office

Använd behörighetsnivåer

Sätt behörighetsnivåer på användningen i Refapp för att effektivisera arbetet och hålla ordning bland frågemallar och företagsinställningar när ni är många användare.

Lagra uppgifter GDPR-vänligt

All information om kandidater och referenser lagras krypterat med högsta säkerhet. Informationen raderas automatiskt efter en given tid.

Få snabb service & support

Vi är alltid tillgängliga via mail och telefon om frågor uppstår. Och vill du hellre söka svaren själv så finns ett fullproppat Hjälpcenter med supportartiklar och guidande videos. 

fullsizeoutput_1b1_edited_edited_edited_
Nyfiken på att veta mer om hur Refapp kan bidra för dig som jobbar i offentlig verksamhet? Boka en demo här bredvid, ring eller maila mig!