Affärsmöte

Träffsäkra rekryteringsbeslut

med digital referenstagning

Professionell, säker och smidig referenstagning för dig som arbetar med rekrytering och bemanning. En bättre användarupplevelse med Refapp

för dig, kandidaten och referenserna.

mockup_hanna_sve.png

Några av våra kunder

Jerrie logo svart- resized.png
wiseprofessionals (kopia)- resized.png
EXP_BE_Logo_RS_STK_MC_RGB_72- resized.pn
Logotyp-Manpower- resized.png
Lernia- resized.png
logo amendo (kopia)- resized.png

Över 400 kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen, kommuner och myndigheter samt bolag i en rad andra verksamhetsområden använder Refapp dagligen för sina referenstagningar. 

Pierre-Sander-VD-Jerrie.jpg

Pierre Sander, 
VD Jerrie

"Vi på Jerrie & Maquire tog steget att digitalisera vår referenstagning genom Refapp därför att verktyget hjälper oss att bli ännu mer effektiva och vi har lättare att få kontakt med referenter, även internationellt. Referenterna uppskattar valmöjligheten att i lugn och ro skriva sin referens eller bli uppringda på föreslagen tid. Våra kunder uppskattar också den strukturerade och professionella rapporten."

Digital referenstagning i 5 steg

Digital referenstagning i 5 steg (8).png
Arbetsbord

Tyckte du att det var lite kortfattat? 

En vanlig dag i Refapp. Såhär funkar det

Börja i ditt ATS (eller i Refapp om du hellre vill det)

I ditt ATS system väljer du steget för referenstagning.  Informationen om rekryteringsprojektet och kandidaterna skickas automatiskt till Refapp.

 

Med ett knapptryck i Refapp skickar du iväg förfrågningar till kandidaterna om att ange kontaktuppgifterna till sina referenser. 

Kandidaten skickar in sina referenser

Kandidaten fyller i kontaktuppgifterna och dessa läggs till i referenstagningsprojektet i Refapp. 

Frågeformulär skickas ut till referenserna

Så fort referenserna finns på plats i projektet skickas det kompetensbaserade frågeformuläret som du valt, automatiskt ut via mail och/eller sms. Swosh!

Referenser verifierar sig och svarar 

Referenserna svarar via sin dator eller mobil och du får notiser när svar kommer in.

 

Vill någon av referenserna hellre bli uppringd? Då bokar ni enkelt en tid som passar er båda via Refapps kalenderbokningsfunktion. Men du antecknar självklart direkt in i Refapp så att svaren finns smidigt till hands och tryggt samlade tillsammans med övriga referensernas svar.

Klart! Du får svaren samlade i en snygg referensrapport

Och voilà! Referensernas svar finns snyggt samlade i en referensrapport som du skickar till kund via en lösenordsskyddad länk. Gå igenom svaren, läs mönster i skattningarna och ta ett träffsäkert rekryteringsbeslut!

Arbeta med Refapp direkt från ditt ATS

Med våra integrationer kan du enkelt initiera och överblicka dina digitala referenstagningar direkt i ditt rekryteringssystem. Vi har integrationer med bland annat Teamtailor, Workbuster, Ponty och Jobylon.

Logo-Teamtailor-2019.png
I ett möte

Samarbeta med kollegor 

När du skapat ett projekt i Refapp kan du bjuda in kollegor.  Detta gör det enkelt hjälpas åt i arbetet och se till att alla berörda får den information som behövs om status på referenstagningarna. 

Skapa egna frågor och frågemallar 

Skapa egna frågor och bygg egna frågemallar att använda själv eller dela med dina kollegor. 

Boka telefonsamtal vid behov

Med Refapps kalenderbokningsfunktion kan du enkelt boka in ett telefonsamtal med referensen när det behövs. Anteckningar samlar du direkt in i Refapp och presenteras tillsammans med övriga svar.

Använd era varumärken

Använder ert företag flera varumärken kan ni enkelt lägga in dessa under samma företagskonto i Refapp och låta användarna välja vilket varumärke som ska kommuniceras i respektive referenstagningsprojekt. 

Lagra uppgifter GDPR-vänligt

All information lagras krypterat med högsta säkerhet. Informationen raderas automatiskt efter en given tid.

Få snabb service & support

Vi är alltid tillgängliga via mail och telefon om frågor uppstår. Och vill du hellre söka svaren själv så finns ett fullproppat Hjälpcenter med supportartiklar och guidande videos. 

fullsizeoutput_1b1_edited_edited_edited_
Vill du veta mer om hur Refapp kan bidra till er rekrytering? Boka en demo här bredvid, ring eller maila mig.