modern Office

Arbeta strukturerat och professionellt med digital referenstagning

Refapp hjälper dig som arbetar i en medelstor - eller stor organisation att göra referenstagningen effektiv, professionell och säker. Mer träffsäkra rekryteringsbeslut och en bättre upplevelse för dig, kandidaterna och referenserna. 

mockup_hanna_sve.png

Några av våra kunder

tieto evry- resized.png
MTR_Corporation_logo.svg- resized.png
swedavia-logo_logo_image_wide- resized.p
Logotyp-Manpower- resized.png
sector alarm- resized.png
7%20eleven-%20resized_edited.jpg

Över 400 kunder inom kommuner och myndigheter, rekrytering- och bemanningsbranschen samt bolag i en rad andra verksamhetsområden använder Refapp dagligen för sina referenstagningar. 

AnnaGulliksen_EVRY_FeliciaYllenius_2589_

Anna Gulliksen, Global Head of Talent Acquisition på TietoEvry

"Under en föregående rekryteringsperiod till vårt Graduateprogram hade vi en genomsnittlig svarstid på under 4 timmar från referenserna, vilket är en enorm förbättring för oss. Vår ambition är alltid att dra nytta av teknologi för att utvecklas och höja kvaliteten på det vi gör och Refapp har blivit en tydlig del i den ambitionen!"

Digital referenstagning i 5 steg

Digital referenstagning i 5 steg (8).png
Kvinna på hennes telefon

Tyckte du att det var lite kortfattat? 

En vanlig dag i Refapp - såhär funkar det
 

Börja i ditt ATS (eller i Refapp om du hellre vill det)

I ditt ATS system väljer du steget för referenstagning.  Informationen om rekryteringsprojektet och kandidaterna skickas automatiskt till Refapp.

 

Med ett knapptryck i Refapp skickar du iväg förfrågningar till kandidaterna om att ange kontaktuppgifterna till sina referenser. 

Kandidaten skickar in sina referenser

Kandidaten fyller i kontaktuppgifterna och dessa läggs till i referenstagningsprojektet i Refapp. 

Frågeformulär skickas ut till referenserna

Så fort referenserna finns på plats i projektet skickas det kompetensbaserade frågeformuläret som du valt, automatiskt ut via mail och/eller sms. Swosh!

Referenser verifierar sig och svarar 

Referenserna svarar via sin dator eller mobil och du får notiser när svar kommer in.

 

Vill någon av referenserna hellre bli uppringd? Då bokar ni enkelt en tid som passar er båda via Refapps kalenderbokningsfunktion. Men du antecknar självklart direkt in i Refapp så att svaren finns smidigt till hands och tryggt samlade tillsammans med övriga referensernas svar.

Klart! Du får svaren samlade i en snygg referensrapport

Och voilà! Referensernas svar finns snyggt samlade i en referensrapport som du skickar till rekryterande chef eller kollega via en lösenordsskyddad länk.

Gå igenom svaren, läs mönster i skattningarna och ta ett träffsäkert rekryteringsbeslut!

Arbeta med Refapp direkt

i ditt ATS

Med våra integrationer kan du enkelt initiera och överblicka dina digitala referenstagningar direkt i ditt rekryteringssystem. Vi har integrationer med bland annat Teamtailor, Visma Recruit, Workbuster och Jobylon.

Logo-Teamtailor-2019.png
Arbetsbord

Samarbeta med kollegor

När du skapat ett projekt i Refapp kan du bjuda in kollegor.  Detta gör det enkelt hjälpas åt i arbetet och se till att alla berörda får den information som behövs om status på referenstagningarna. 

Skapa egna frågor och frågemallar 

Skapa egna frågor och bygg egna frågemallar att använda själv eller dela med dina kollegor. 

Boka telefonsamtal vid behov

Med Refapps kalenderbokningsfunktion kan du enkelt boka in ett telefonsamtal med referensen när det behövs. Anteckningar samlar du direkt in i Refapp och presenteras tillsammans med övriga svar.

Använd era varumärken

Använder ert företag flera varumärken kan ni enkelt lägga in dessa under samma företagskonto i Refapp och låta användarna välja vilket varumärke som ska kommuniceras i respektive referenstagningsprojekt. 

Håll medarbetare uppdaterade i verktyget

Vi håller löpande, kostnadsfria online-utbildningar i Refapp som nya och befintliga användare kan delta i för att komma igång på bästa sätt och optimera sitt nyttjande. 

Få snabb service & support

Du får alltid hjälp fort via mail och telefon om frågor uppstår. Och vill du hellre söka svaren själv så finns ett fullproppat Hjälpcenter med supportartiklar och guidande videos. 

fullsizeoutput_1b1_edited_edited_edited_
Nyfiken på att veta mer om hur Refapp kan skapa värde för dig som jobbar i en stor organisation? Boka en demo här bredvid, ring eller maila mig!