Image by Ben Kolde

Software Developer

till Refapp

Vi söker nu en Software Developer till vårt kontor i Göteborg

Igår letade jag efter IDS-lösningar i AWS för vårt infosäk-arbete och gjorde pixeljusteringar på en ny feature, idag fixade jag problem med en användares email och deployade en ny version där databaslasten för tung statistik nu sprids över sekundärnoderna. Det är fantastiskt kul att jobba upp och ner i hela stacken nästan varenda dag. - Per Bergland, CTO på Refapp

 

Tillväxten hos Refapp är fantastisk, under 2020 har vi trefaldigat antal kunder och våra kunder gör nu mer än 200.000 referenstagningar om året via vår plattform. Vi satsar vidare i Norden och ut i världen och för att lyckas med detta söker vi en fullstackutvecklare med spets inom frontend/UX. Har du inte djup kunskap i backend eller infrastruktur är det viktiga att du är nyfiken och vill lära dig mer om det.

 

Om tjänsten:

Du blir den tredje anställde utvecklaren på Refapp och kommer jobba nära tillsammans med vår erfarna CTO Per Bergland. I nära samarbete med kollegor och kunder får du vara med att påverka nuvarande och framtida produktutveckling.
 

Vi är fortfarande ett litet bolag med korta beslutsvägar där försäljning, teknik och andra funktioner jobbar tillsammans.

 

Vi erbjuder dig:

 • Möjligheten att bygga vidare på Nordens ledande system för digital referenstagning och ta fram nya produkter.

 • Ett utmanande arbete där du själv ges friheten att ta initiativ och lösa uppgifter som får dig att växa – självklart med stöttning av din chef och dina kollegor.

 • Kontor i kvarteret Kompassen mitt i centrala Göteborg och möjlighet att jobba hemifrån del av tiden.

 

Teknikstack:

Refapp är en modern javascript-baserad monolit vilket möjliggör extremt effektiv utveckling - oftast tar det bara någon dag eller två, ibland någon timme, från idé tills vi har nya funktioner utrullade för våra användare, och vi deployar ofta flera gånger om dagen.
 

 • De viktigaste teknikerna/programmeringsspråken/tjänsterna vi använder varje dag:Typescript, React, Material-UI, MeteorJS, Node.js, MongoDB Atlas, CircleCI.
   

 • På infrastruktursidan som vi inte rör oftare än det behövs använder vi bland annat Datadog, Docker, Terraform, AWS ECS Fargate och Kubernetes.
   

 • Och så blir det ju alltid lite bash och skriptande i andra språk men som tur är finns ju stackoverflow när man inte kommer ihåg syntaxen.

 

För lite försmak av hur koden kan se ut kan du titta på några av våra små open source-projekt:

https://github.com/ref-app/exchange-ndr-handler

https://github.com/perbergland/typescript-l8n

 

Erfarenheter:

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av programmering (fullstack) av webbapplikationer och att du är bra på att designa och implementera användbara och snygga användargränssnitt.

 

Vi söker dig:

Som person är du nyfiken, positiv, driven och engagerad. Du är en problemlösare med utmärkt kommunikationsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Flytande tal och skrift på engelska och svenska är ett krav.

 

Rekryteringsprocess:

 1. Du ansöker genom att skicka ditt CV/Linkedinprofil till per@refapp.se. Inkludera gärna en länk till något eller några exempel på kod som du har skrivit

 2. 30 minuters digital intervju med vår CTO Per Bergland

 3. Arbetsprov där du får en mindre programmeringsuppgift att lösa i vår frontend-teknikstack (Typescript+React)

 4. Begåvningstest och personlighetstest enligt femfaktorsmodellen

 5. 30 minuters digital intervju med vår VD Philip Sjögren

 6. Digital referenstagning med minst fyra referenser varav två tidigare chefer

 

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid

Start: Omgående

 

Om Refapp

Refapps vision är ”framtidens referenstagning”, dvs att digitalisera, effektivisera och höja validiteten i rekryteringsprocessers referenstagning. Kraftig tidsbesparing, GDPR-kompatibilitet samt en högre validitet på referenstagningen är effekter av att digitalisera referenstagningen.

 

Refapps bolagsnamn är Talentwise AB och grundades 2017 av entreprenören Philip Sjögren tillsammans med IT-konsultbolaget Findwise grundare Urban Hedström och Bengt Rodung. Philip och övriga anställda har en lång erfarenhet av rekryteringsbranschen där affärsidén för Talentwise är att bidra i den digitala transformation som branschen går igenom. Refapp är bolagets huvudprodukt. Läs mer på www.refapp.se

 

Vid frågor kontakta Per Bergland på per@refapp.se, 0703-428895

 

Sökord:

reactjs typescript node.js fullstack