Skärmavbild 2022-03-23 kl. 11.51.11

Vår story

Scrolla ner
Skärmavbild 2022-03-21 kl. 15.31.32

Tjänsten Refapp utvecklas och säljs av bolaget Talentwise AB, som är grundat av entreprenören Philip Sjögren. Philip har själv en bakgrund från rekryteringsbranschen och såg under sina år i branschen stora möjligheter att digitalisera rutiner och processer. Talentwise mission är att tillhandahålla smarta och användarvänliga digitala tjänster till rekryterings- och bemanningsbranschen. Refapp är den första tjänsten. Philip kom i kontakt med grundarna av IT-bolaget Findwise, Bengt Rodung och Urban Hedström. Philip’s branschvana tillsammans med Bengt och Urban’s IT-bakgrund blev en ”perfect match”. Tillsammans började man fundera på hur HR- och Rekryteringsbranschen skulle kunna bli mer digitaliserad. Ur detta föddes bolaget Talentwise. 

Skärmavbild 2022-03-18 kl. 13.45.45

Vi vill utmana det traditionella sättet att göra referenstagning på och på så vis  förenkla för alla parter med idén om att:

Låta folk svara när det passar dem, på det sätt som passar dem

Idag är Refapp en etablerad tjänst som används av de största bolagen i bemannings- och rekryteringsbranschen, men växer just nu kraftigt inom både produktbolag och offentlig sektor. Det görs varje år ca 500.000 referenstagningar via Refapp. Vi kan med största sannolikhet säga att vi är den aktör som tar flest referenstagningar i hela Sverige. Vi är både stolta och känner ett stort ansvar då tusentals personers jobb är beroende av vår tjänst. Därför sker all utveckling av Refapp utifrån den senaste forskningen som finns inom området.