Webbplats hero image (21)

Träffsäkra rekryteringar med digital referenstagning

Professionell, säker och smidig referenstagning för dig som arbetar med rekrytering och bemanning. En bättre användarupplevelse med Refapp för dig, kandidaten och referenserna.

Några av våra kunder

Lättare att få kontakt med referenter, även internationellt

Vi på Jerrie & Maquire tog steget att digitalisera vår referenstagning genom Refapp därför att verktyget hjälper oss att bli ännu mer effektiva och vi har lättare att få kontakt med referenter, även internationellt. Referenterna uppskattar valmöjligheten att i lugn och ro skriva sin referens eller bli uppringda på föreslagen tid. Våra kunder uppskattar också den strukturerade och professionella rapporten.
Pierre Sander VD Jerrie Jerrie

Sparar mer än 5 veckors heltidsarbete per månad

Vi är väldigt nöjda med Refapp. Det är enkelt att använda för både oss som skickar ut referenstagningar samt för referensen. Verktyget sparar oss otroligt mycket tid samt gör att varje referenstagning görs på samma sätt och går att jämföra mot varandra.
Julia Femenias-Krohn Konsultchef, Poolia Poolia
Läs kundcase

Tidigarelagt urvalssteget och kortat ledtider

Refapp är ett naturligt steg i våra rekryteringsprocesser. Från att behöva kämpa och arbeta flera timmar per dag med att försöka nå referenser via telefon så har vi nu i de allra flesta fall svar från referenserna inom 24 timmar. Implementeringen av Refapp har både ökat upp den interna effektiviteten samtidigt som det sett till att våra kandidater får återkoppling snabbare.
Joakim Karlsson Rekryteringschef Lernia
Läs kundcase

En vanlig dag i Refapp

Så här går det till!

Börja i ditt ATS (eller i Refapp om du hellre vill det)

I ditt ATS system väljer du steget för referenstagning.  Informationen om rekryteringsprojektet och kandidaterna skickas automatiskt till Refapp.

Med ett knapptryck i Refapp skickar du iväg förfrågningar till kandidaterna om att ange kontaktuppgifterna till sina referenser. 

Kandidaten skickar in sina referenser

Kandidaten fyller i kontaktuppgifterna och dessa läggs till i referenstagningsprojektet i Refapp. 

Frågeformulär skickas ut till referenserna

Så fort referenserna finns på plats i projektet skickas det kompetensbaserade frågeformuläret som du valt, automatiskt ut via mail och/eller sms. 

Referenser verifierar sig och svarar

Referenserna svarar via sin dator eller mobil och du får notiser när svar kommer in.

Vill någon av referenserna hellre bli uppringd? Då bokar ni enkelt en tid som passar er båda via Refapps kalenderbokningsfunktion. Men du antecknar självklart direkt in i Refapp så att svaren finns smidigt till hands och tryggt samlade tillsammans med övriga referensernas svar.

Klart! Du får svaren samlade i en snygg referensrapport

Och voilà! Referensernas svar finns snyggt samlade i en referensrapport som du skickar till rekryterande chef eller kollega via en lösenordsskyddad länk.

Gå igenom svaren, läs mönster i skattningarna och ta ett träffsäkert rekryteringsbeslut!

Arbeta med Refapp direkt i ditt ATS

Med våra integrationer kan du enkelt initiera och överblicka dina digitala referenstagningar direkt i ditt rekryteringssystem.