Webbplats hero image (21)

Arbeta strukturerat och professionellt med digital referenstagning

Ta mer träffsäkra rekryteringsbeslut och skapa en bättre upplevelse för dig, kandidaterna och referenserna. 

Några av våra kunder

Färdig referensrapport inom 24 h

Vi brukar säga att Refapp jobbar när vi gått hem för dagen, referenserna kan svara när det passar dem och vi kan börja jobba direkt när vi kommer till jobbet. Sparar tid, bra upplevelse för referenter och kandidater samt att det blir tydliga rapporter som chef tar del av.
Nicole Bellman HR Manager, Jollyroom Jollyroom
Läs kundcase

360 graders perspektiv på kandidater och deras potential

Jag lägger ett stort värde i vår rekryteringsprocess och att skapa strategiska partnerskap som stärker den. Refapp har blivit en naturlig del för en kvalitetssäkrad referenstagning som ger trygghet i våra rekryteringsbeslut!
Heidi Lehto HR Manager Jula
Läs kundcase

Förenklad rapportering till rekryterande chefer

Med integrationen till Refapp startar vi referenstagningen från Teamtailor med ett knapptryck och får en snyggt paketerad referensrapport tillbaka, i stort sett alltid inom 24 h
Jesper Östlund Talent Acquisition Specialist Collector Bank
Läs kundcase

Underlättar referenstagning över olika tidszoner

Som globalt bolag får vi på Volvo Group Recruitment ofta referenser från alla världens hörn. Refapp underlättar verkligen arbetet i att få in referenstagning över olika tidszoner och sparar oss mycket tid. Att kunna överlämna en snygg, helt transparent och mer objektiv referensrapport till rekryterande chef är också väldigt uppskattat och känns proffsigt!
Magdalena Dahlgren Manager Volvo Group Recruitment Volvo

En vanlig dag i Refapp

Så här går det till!

Börja i ditt ATS (eller i Refapp om du hellre vill det)

I ditt ATS system väljer du steget för referenstagning.  Informationen om rekryteringsprojektet och kandidaterna skickas automatiskt till Refapp.

Med ett knapptryck i Refapp skickar du iväg förfrågningar till kandidaterna om att ange kontaktuppgifterna till sina referenser. 

Kandidaten skickar in sina referenser

Kandidaten fyller i kontaktuppgifterna och dessa läggs till i referenstagningsprojektet i Refapp. 

Frågeformulär skickas ut till referenserna

Så fort referenserna finns på plats i projektet skickas det kompetensbaserade frågeformuläret som du valt, automatiskt ut via mail och/eller sms.

Referenser verifierar sig och svarar

Referenserna svarar via sin dator eller mobil och du får notiser när svar kommer in.

Vill någon av referenserna hellre bli uppringd? Då bokar ni enkelt en tid som passar er båda via Refapps kalenderbokningsfunktion. Men du antecknar självklart direkt in i Refapp så att svaren finns smidigt till hands och tryggt samlade tillsammans med övriga referensernas svar.

Klart! Du får svaren samlade i en snygg referensrapport

Och voilà! Referensernas svar finns snyggt samlade i en referensrapport som du skickar till rekryterande chef eller kollega via en lösenordsskyddad länk.

Gå igenom svaren, läs mönster i skattningarna och ta ett träffsäkert rekryteringsbeslut!

 


Arbeta med Refapp direkt i ditt ATS

Med våra integrationer kan du enkelt initiera och överblicka dina digitala referenstagningar direkt i ditt rekryteringssystem.