Webbplats hero image (36)

Få en kostnadsfri digital referenstagning med Refapp

Har du en pågående rekrytering just nu? Perfekt, vi delar just nu ut kostnadsfria referenstagningar där vi gör jobbet åt dig och du får referensrapporten skickad till din inkorg.


Hur funkar det?

Lämna ett par detaljer om rekryteringen och låt oss sköta resten. Från att välja ett evidensbaserat och rollspecifikt frågeformulär, till att kontakta kandidat och referenser.

När vi fått in svaren skickas den färdiga referensrapporten till din mail, i genomsnitt inom 72 h. 

 

Namnlös design (52)-1

Varför Refapp?
Att göra referenstagningen digitalt med Refapp säkerställer en effektiv, säker och professionell process för alla parter. Samla relevanta och tillförlitliga insikter som bidrar till en träffsäker rekrytering. 
 
Untitled design (10)

Referensfrågorna som förutsäger prestation

Med all den vetenskapliga kunskap som finns om vilka beteenden som är kopplade till arbetsprestation i olika yrkesroller har vi tagit fram ett bibliotek med evidensbaserade och rollbaserade frågeformulär. Färdiga att användas i era digitala referenstagningar.

Insights referens vy-1-1

Optimera referenstagningen
Vi har tagit fram en process och frågebibliotek som ökar sannolikheten att identifiera både högpresterare och underpresterare. Vår evidensbaserade metod innebär att:

  • Frågorna i frågeformulären är rollspecifika och ställda som påståenden.

  • Flera frågor mäter en egenskap och bildar tillsammans ett index.

  • I referensrapporten aggregeras den insamlade datan från samtliga referenser till ett medelvärde.
Untitled design (13)

En överskådlig rapport med relevanta och tillförlitliga insikter

När referenserna skickat in sina svar så samlas dessa i en professionell referensrapport att dela med kollegor eller kund. I rapporten får du en överskådlig bild av de beteenden som är kopplade till arbetsprestation i den specifika rollen du rekryterar för. 

Förenklad rapportering till rekryterande chefer

Med integrationen till Refapp startar vi referenstagningen från Teamtailor med ett knapptryck och får en snyggt paketerad referensrapport tillbaka, i stort sett alltid inom 24 h
Jesper Östlund Talent Acquisition Specialist Collector Bank
Läs kundcase

Lättare att få kontakt med referenter, även internationellt

Vi på Jerrie & Maquire tog steget att digitalisera vår referenstagning genom Refapp därför att verktyget hjälper oss att bli ännu mer effektiva och vi har lättare att få kontakt med referenter, även internationellt. Referenterna uppskattar valmöjligheten att i lugn och ro skriva sin referens eller bli uppringda på föreslagen tid. Våra kunder uppskattar också den strukturerade och professionella rapporten.
Pierre Sander VD Jerrie Jerrie

Sparar mer än 5 veckors heltidsarbete per månad

Vi är väldigt nöjda med Refapp. Det är enkelt att använda för både oss som skickar ut referenstagningar samt för referensen. Verktyget sparar oss otroligt mycket tid samt gör att varje referenstagning görs på samma sätt och går att jämföra mot varandra.
Julia Femenias-Krohn Konsultchef, Poolia Poolia
Läs kundcase

Färdig referensrapport inom 24 h

Vi brukar säga att Refapp jobbar när vi gått hem för dagen, referenserna kan svara när det passar dem och vi kan börja jobba direkt när vi kommer till jobbet. Sparar tid, bra upplevelse för referenter och kandidater samt att det blir tydliga rapporter som chef tar del av.
Nicole Bellman HR Manager, Jollyroom Jollyroom
Läs kundcase

Tidigarelagt urvalssteget och kortat ledtider

Refapp är ett naturligt steg i våra rekryteringsprocesser. Från att behöva kämpa och arbeta flera timmar per dag med att försöka nå referenser via telefon så har vi nu i de allra flesta fall svar från referenserna inom 24 timmar. Implementeringen av Refapp har både ökat upp den interna effektiviteten samtidigt som det sett till att våra kandidater får återkoppling snabbare.
Joakim Karlsson Rekryteringschef Lernia
Läs kundcase

Träffsäkert och överskådligt beslutsunderlag

Efter vår stora sommarrekrytering gjordes en noggrann analys av tidsåtgång och användarupplevelse. Det visade sig att vi sparat 359 timmar, med andra ord nästan 9 veckors heltidsarbete, på att använda Refapp istället för att genomföra referenstagningen på traditionellt vis.
Sofia Holmberg Rekryterare på Helsingborgs Stad Helsingborg Stad
Läs kundcase
Vill du också testa att göra referenstagningen digitalt?